tirsdag 21. februar 2012

- Alle må bidra for demokratiet


AUF-leder Eskil Pedersen understreket viktigheten av at alle bidrar for demokratiet på Nordahl Grieg videregående skoles fremtidskonferanse.

Av Ruben Lund Alfheim.

- Jeg kan gjenta meg til det kjedsommelige, men budskapet er såpass viktig at det er nødvendig, sier Pedersen.

Den engasjerte Ap-politikeren holdt tirsdag foredrag for elevene ved Nordahl Grieg videregående skole i Bergen.

Her understreket han blant annet viktigheten av at alle må bidra for mer åpenhet og demokrati i samfunnet etter terrorhandlingene den 22. juli.

- Har gitt motsatt effekt

- Terrorhandlingene den 22. juli var et forsøk på å utrydde fremtidens generasjon politikere. Nå er det viktig at vi gjør det vi kan for å få mer demokrati og åpenhet, sier Pedersen.

27-åringen påpekte også at ordene må bli fylt med innhold. Han mener alle må bidra for at det skal være mulig.

- Terrorhandlingene har ikke gitt den effekten terroristen hadde som mål. Han angrep demokratiet vårt, men i stedet for å bli svakere har det blitt sterkere.

Skryter av ungdommens engasjement

Etter 22. juli har valgdeltagelsen blant førstegangsvelgerne økt drastisk, og engasjementet i de ulike ungdomspartiene har også blitt større.

Pedersen mener at dette er et levende bevis på at Norges demokrati har blitt styrket etter terrorangrepet i Oslo og på Utøya.

- Vi har opplevd en økning i engasjementet blant ungdom. Ikke bare i mitt parti, men også i landets andre partier. Dette er et tegn på at demokratiet har blitt styrket, sier Pedersen.

Er du enig i at terrorhandlingene den 22. juli har ført til mer demokrati og åpenhet, eller er økningen i de unges valgdeltagelse tilfeldig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar