onsdag 22. februar 2012

- Twitter ligger langt foran


NRK-journalist Anders Hofseth legger ikke skjul på at det sosiale mediet Twitter spilte en viktig rolle etter terrorangrepet.

Av Ruben Lund Alfheim.

- Jeg brukte mye tid foran fjernsynet etter terrorangrepet, men enda mer tid på Twitter. Det ligger langt foran og er noe helt annet, sier Hofseth.

I likhet med utallige andre dyktige mediefolk holdt han tirsdag foredrag på Nordahl Grieg videregående skoles fremtidskonferanse.

Vraket Facebook

Hofseth er journalist og stretegisk analytiker i NRKs avdeling for nye medier, hvor han blant annet har jobbet med det såkalte «TerrorTwitter-prosjektet».

Prosjektet gikk ut på å analysere diverse Twitter-meldinger i forbindelse med terrorangrepet.

- Vi fant ut at vi måtte gjøre noe det mylderet av Twitter-meldinger. Vi gjorde noe lignende tidligere på sommeren i forbindelse med Hurtigruten.

Hofseth vraket Facebook til fordel for Twitter da han skulle holde seg oppdatert etter terrorangrepet. Han mener sistnevnte er mer interessant.

- Selv om Facebook brukes av større deler av befolkningen, så blir det ikke så interessant fordi jeg kjenner alle der. Dessuten var de fleste av dem på ferie og visste akkurat like lite som meg. På Twitter oppdateres jeg av ukjente folk, påpeker Hofseth.

- Kunne ikke planlegge terrorangrepet

Før terrorangrepet gjorde Hofseth og hans medarbeidere en Twitter-undersøkelse i forbindelse med Hurtigruten, der alle fikk beskjed om å publisere sine meldinger med en bestemt hashtag.

- Dermed kunne vi se hva vi fikk ut av det i etterkant. I motsetning til 22. juli var dette planlagt, for vi kunne tross alt ikke vite at terrorangrepet ville skje.

Hofseth legger ikke skjul på at Twitter spilte en særdeles viktig rolle like etter at terrorangrepet var blitt en realitet.

- Det man ser på TV er på en måte arbeidet med og ferdig utviklet. Når noe skjer brått, er Twitter et nyttig redskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar