onsdag 22. februar 2012

Opplevelsene

Fremtidskonferansen ved Nordahl Grieg vgs 2012 har som sagt vært en utrolig inspirerende, engasjerende og lærerik opplevelse for de aller fleste. De tre siste dagene har vært lange og hektiske, men jeg tror det har ført til veldig positive og fornøyde elever. Selve konferansen er jo bygget opp rundt terrorhandlingene som ble kastet i fanget på Norge den 22.juli.2011. To sentrale temaer er menneskeverd og teknologi. Vi vil fokusere på fremtiden.

Konferansen har vært veldig variert på mange måter, og registeret av forskjellige hovedtemaer har vært lang. Valgmulighetene på forskjellige workshops gikk fra alt mellom genteknologi til markedsføring og sosiale medier. Paneldebatten og alle samtalene og foredragene om 22.juli har gått spesielt inn på mange. Skolen hadde mange AUF'ere tilstede under Eskil Pedersen sitt foredrag, og antall tårevåte øyne var utallige. Enkelte har følt at møtet med Eskil var en del av prosessen videre, vekk fra sorgen. Å samle seg og snakke skikkelig ut om hvordan man opplevde 22.juli, har vært til stor glede for mange av elevene. Å få høre historiene til menneskene som var på jobb i media mens alt foregikk, gir et helt nytt perspektiv på hvor menneskelig alle egentlig er. Det finnes ingen eliteklasse. Vi er alle bare menneskelige.

Det at så mange ikoner har tatt turen hit for å gjøre konferansen så bra som mulig, betyr utrolig mye. Det betyr mye for dagens ungdom å se og å føle at personer som er med på å lede Norge idag, spesielt i medieverdenen, bryr seg om vår utvikling. At ungdommen får ha diskusjoner med nåtidens ledere, er et levende bevis på nærheten og åpenheten vi har i Norge.
Jeg vil takke alle som var med på å gjøre disse tre dagene så fantastisk gode, og jeg håper alle ser at vi har en lys framtid i vente.
Takk for meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar