tirsdag 21. februar 2012

Innrømmer tabber i terrordekningen


Bergens Tidendes Gard Steiro innrømmer at Bergens Tidende har gjort valg i sin terrordekning som de har angret på.

Av Ruben Lund Alfheim.

- Vi ser i ettertid at noe kunne vært gjort annerledes. Enkelte valg har vi angret på, innrømmer han.

Sammen med andre dyktige og erfarne mediefolk deltok han tirsdag på fremtidskonferanse ved Nordahl Grieg videregående skole.

Angrer på Breivik-bilde

Hovedtemaet som ble tatt opp var hvordan de ulike mediene håndterte alle utfordringene knyttet til dekningen av terrorangrepet den 22. juli.

Nyhetsredaktør i Bergens Tidende, Gard Steiro, la ikke skjul på at avisen har gjort valgt de har angret på.

Han innrømmet blant annet at de publiserte et bilde av Anders Behring Breivik som med hensyn til ofrene aldri skulle blitt publisert.

- Stort sett er vi fornøyd med vår egen terrordekning. Det er likevel viktig å ta selvkritikk, og det gjør vi for noe av det vi har publisert, sier Steiro.

- Kaotisk situasjon

TV2-journalist Dyveke Buanes deltok også i Nordahl Grieg videregåendes presseetiske debatt. Hun understreket viktigheten av å klare å forbli profesjonell i uoversiktlige og kaotiske tragedier som 22. juli.

- I kaotiske katastrofer som dette er det ikke alltid like enkelt å forbli profesjonell. Det er likevel helt avgjørende å klare det, for som journalister har vi en jobb som skal gjøres, sier Buanes.

AUF-leder Eskil Pedersen, advokat Einar Drægebø, TV2-journalist Kjetil Dale, nyhetsredaktør i VG, Marius Tetlie og debattredaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik, var også tilstede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar